Posts

Showing posts from April, 2017

Расцеп

Расцеп
Депресијата и анксиозноста не ја лечевме, а знаевме дека ќе премине во нешто посериозно, но ние сме Македонци и не лечиме додека „не дојде коса до рамена“.Зарем не знаевте? Македонците „се снајдуваат“ – такви сме и точка.            Глума? Лудило? А зар има разлика?


Не сме спремни да бидеме нешто повеќе од Македончиња. Не мислиме дека имаме право да бидеме слободни.


Симптомите градираа: Веќе не можевме да се сетиме дали сме земјоделци на протестите или сме ГДОМ - овци, буџетари или патриоти, вемереовци или „анти - агендаши“. Дали одговорот зависи од нас или од ликот, кој вождот ќе го одбере наутро: за него и за нас? Дали е тоа губење на чувството за стварност или верување?

                                    Вождот е болен, а глуми нормален,  а народот не е  болен, ноглуми лудило.

      Ликовите на еден просечен вемереовец немаат крај. Нив ги одредува вождот – согласно неговата манија на гонење, утриснки халуцинации и сомнежите дека странците можеби му нашле некоја сметка во некоја…

„Наводници“

„Наводници“ (простете на многуте „наводници“... уф,... еве ги пак)

Оваа серија написи ќе служи како помош на кутриот.
Институт за губење време - историја, кој не може да стаса да исполни целодневна програма на телевизиите, со што на историјата и става нови наводници.
Целта на написите е да помогне Македонскиот народ да сфати колку многу должи на „Фамилијата“ (башка од долгот кон странство). Првиот од серијата написи е за историјатот на наводниците.
Вовед, звани „Увод“
-Денес е „наводнизацијата“ најактуелен процес, кој се одвива насекаде. Оваа идеја е толку силно „напикана“ во Македонцкиот народ, што тој веројатно нема да издржи од толку многу што му е напикано, па ќе пукне. Посебно тоа е случај во последно време, заради тоа што некои во оваа идеја влегуват заедно со моторите. Воедно, овој процес е многу секси, заради „дупењето во здрав мозок“.
Том Први: Од праисторија до дивјаштво
-Гледано историски во славното минато на нашиот народ, наводниците не биле отсекогаш многу битен интерпункциски зн…